Ο ρόλος του Optimization
June 11, 2016
Show all

4 απαιτήσεις μιας μοντέρνας ιστοσελίδας

Το πρώτο μας άρθρο αποτελεί μια λίστα με τις απαιτήσεις που πρέπει να πληροί μια επιτυχημένη μοντέρνα ιστοσελίδα.

Στο ωκεανό του internet είναι πολύ εύκολο μια ιστοσελίδα να χαθεί ανάμεσα στις υπόλοιπες. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο η ιστοσελίδα να μπορεί να κεντρίσει το μάτι του απλού επισκέπτη. Φυσικά τα γούστα είναι υποκειμενικά αλλά θα προσπαθήσουμε μέσα από το άρθρο να αναλύσουμε μερικές διαχρονικές αξίες στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας και τι πρέπει να αποφεύγεται.

  • Χρώματα φιλικά στο μάτι.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας είναι η σωστή επιλογή χρωμάτων. Τα χρώματα αυτά πρέπει να ταιριάζουν με τα χρώματα της εταιρίας όσο είναι δυνατό ώστε να κρατηθεί μια ομοιομορφία στο προφίλ της επιχείρησης.

Χρώματα τα οποία είναι πολύ έντονα, όπως το ανοικτό κόκκινο, κίτρινο, λαχανί κ.α καλό είναι να αποφεύγονται.

bad-web-design-colors-combination-3

Χαρακτηριστικό που πρέπει να αποφεύγεται

 

  •  Σύνθεση Ιστοσελίδας

apple-10-years-ago

Apple 10 χρόνια πριν

Πριν από αρκετά χρόνια η σύνθεση μιας ιστοσελίδας ήταν πιο κλειστή. Χρησιμοποιούνταν πολλοί πίνακες στον σχεδιασμό και όλα τα γραφικά στοιχεία υπάγονταν σε μια πιο αυστηρή και κλειστή αρχιτεκτονική όπου το μενού θα ήταν πάνω ή αριστερά, εικόνα στη μέση κλπ κλπ. Πριν από αρκετά χρόνια βλέπαμε πολλές ιστοσελίδες που ήταν ίδιες σχεδιαστικά και αυτό λόγο των παραπάνω αλλά και τις έλλειψης εργαλείων.

 

 

 

 

Τώρα επικρατεί μια πιο ανοικτή και μινιμαλιστική λογική. Μια σωστή ιστοσελίδα δεν πρέπει να περιέχει πολλά στοιχεία στην αρχική της σελίδα. Τα πολλά χρώματα αποφεύγονται και τα στοιχεία της είναι πιο διάσπαρτα στο χώρο και όχι σε συμμετρία.

Η ιστοσελίδα της Apple τώρα

Η ιστοσελίδα της Apple τώρα

 

Έτσι πετυχαίνουμε μια μοντέρνα διάσταση, ευχάριστη στο μάτι και με μεγαλύτερη ευκολία κίνησης στον επισκέπτη. Φυσικά σε αυτό συνέβαλλαν και όλες οι νέες λειτουργίες που έφεραν τα χρόνια. Παρόλα αυτά ακόμα βλέπουμε ιστοσελίδες που βασίζονται σε παλιές τακτικές.

 

  • Mobile Friendly

Ένα από τα πιο βασικά συστατικά μιας μοντέρνας ιστοσελίδας αποτελεί η φιλικότητα προς τις μηχανές αναζήτησης.

Στην εποχή της τεχνολογίας, όπου το internet αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όπου ο κόσμος πια συνδέεται παντού από κινητά και tablets , αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ιστοσελίδα που θα φτιάξουμε να είναι φιλική προς αυτές τις συσκευές.

Ιστοσελίδες κατασκευασμένες σε Flash πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Στατικές ιστοσελίδες χωρίς την δυνατότητα φιλικότητας, επίσης.

mobilenotfriendly

Βλέπουμε πως μια ιστοσελίδα που δεν είναι φιλική προς κινητές συσκευές κόβει τις εικόνες και τα κείμενα στη μέση χωρίς να μπορεί να τα προσαρμόσει σε διαφορετικού μεγέθους οθόνες. Αυτό δημιουργεί ένα προφανές πρόβλημα στις κινητες συσκευές αλλά και σε οθόνες περίεργης ανάλυσης αφού φαίνονται λάθος και αντιαισθητικές.

 

 

 

 

 

 

  • Σύστημα Διαχείρισης

Τελευταίο στοιχείο μιας μοντέρνας ιστοσελίδας αποτελεί το ολοκληρωμένο συστημα διαχείρισής της. Σε στατικές ιστοσελίδες φτιαγμένες σε HTML κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να γνωρίζει να προγραμματίζει στη γλώσσα που κατασκευάστηκε η ιστοσελίδα μόνο και μόνο για να μπορέσει να αλλάξει μια λέξη, πόσο περισσότερο να δημοσιεύσει ένα άρθρο.

Η εύκολη διαχείριση, λοιπόν, αποτελεί το τελευταίο, αν και κρυφό, στοιχείο μιας σύγχρονης ιστοσελίδας. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να διαχειριστεί τα θέματά του και τα άρθρα του χωρίς να πληρώνει ακριβή υποστήριξη, dowtime της ιστοσελίδας τους αλλά και άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, καθώς για να αναρτηθεί κάτι νέο πρέπει να πειραχθεί ο κώδικας.

 

Στην CreationP.net όλα τα παραπάνω τα θεωρούμε δεδομένα. Οι πελάτες μας μπορούν να επιβεβαιώσουν τα λόγια μας αφού όλοι, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που τους προσφέρουμε, έχουν μάθει να ελέγχουν τις ιστοσελίδες τους μόνοι τους.

Φυσικά βρισκόμαστε κοντά τους σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *