Γιατί είναι απαραίτητο

Η ασφάλεια της ιστοσελίδας ή του server σας είναι υψίστης σημασίας. Σκεφτείτε το σενάριο του να έχετε μια ιστοσελίδα όπου συναλλάσσεστε προϊόντα ή υπηρεσίες. Όλες σας οι συναλλαγές περνούν μέσα από τα συστήματα της ιστοσελίδας. Τώρα φανταστείτε μια εξωτερική απειλή να καταφέρνει να έχει πρόσβαση σε όλους τους μηχανισμούς της ιστοσελίδας σας. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως η ασφάλεια της αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την σωστή και ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει στους επισκέπτες σας την ασφάλεια των συναλλαγών και των προσωπικών τους δεδομένων.

Malwares

Τα malwares αποτελούν μικρά προγράμματα ή scripts τα οποία βρίσκονται μέσα σε νόμιμα αρχεία στον server σας. Αυτά μπορούν να στείλουν λεπτομέρειες σχετικά με την εγκατάστασή σας στον δημιουργό τους καθώς και να αρχίσουν να κρυπτογραφούν το περιεχόμενο τους για την δύσκολη αντιμετώπισή τους.

Hacking

Η τελευταία κατηγορία αποτελεί το ενεργό hacking από κάποια εξωτερική απειλή. Αποτελεί την πιο επικίνδυνη επίθεση αφού δεν βασίζεται σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες τις οποίες γνωρίζουμε, αλλά σε έναν άνθρωπο στην άπέναντι άκρη της γραμμής. Είναι λοιπόν προτεραιότητα μας να αποτρέπουμε τέτοιες επιθέσεις ώστε ο επιτιθέμενος είτε να μην βρεί τρόπο να αποκτήσει πρόσβαση είτε να βαρεθεί και να εγκαταλείψει τις επιθέσεις του.

Scripts + Bots

Τα bots αποτελούν αυτοματοποιημένα scripts που τρέχουν εξ’αποστάσεως. Σκοπός τους είναι η παραγκώνιση της ιστοσελίδας σας κατακλύζοντας την με εξωτερικά links, spam, αλλά ακόμα και με hacking των λογαριασμών σας. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να προστατευτούμε από αυτά εφόσον η αντιμετώπισή τους είναι σχετικά εύκολη.

Πως σας προστατεύουμε

Στην CreationP.net υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για αυτό το είδος υποστήριξης. Έχουμε άτομα τα οποία είναι εν’ ενεργεία white hat hackers. Εργάζονται και εκπαιδεύονται σε αυτό τον τομέα και είναι αναγνωρισμένοι από το EC-Counsil και άλλους οργανισμούς.